Point de contact Corona : Florence Zenner : 061/224976 (de préférence le mardi) ou info@museedesceltes.be
HomeEn u> Individueel >  Te uwer beschikking

Te uwer beschikking

Senioren / Mindervaliden

Structuren: het bezoek aan het museum beslaat de eerste en tweede verdiepingen en die zijn enkel bereikbaar via de trap.

Om het bezoek aangenamer te maken worden plooistoeltjes aangeboden aan het onthaal. Er worden ook rustruimtes (stoelen en banken) ter beschikking gesteld in de zalen.

Er is een oprijplaat geplaatst ter hoogte van de ingang van het gebouw die 3 treden telt.

Blinden en slechtzienden

Structuren: de zalen zijn weinig verlicht. De plafondlampen kunnen op eenvoudige vraag aangestoken worden. Aarzel niet om dit te vragen aan het onthaal.

Er zijn enkele “merkers” aanwezig: een witte strook onderaan de etalages, een oprijplaat die vanop de grond vertrekt zal binnenkort langs de linker kant van de ingang van het gebouw – die 3 treden telt – geplaatst worden.

Hoewel het museum oorspronkelijk niet voorzien was voor een blind publiek, zijn er enkele audio-installaties beschikbaar (een klassiek bezoek in dit opzicht is nog niet voorzien) en ook een muziekzuil (geluiden van muziekinstrumenten en uitleg).

Mentale handicap

Het museum stelt audiogidsen voor kinderen ter beschikking. Deze bestaan uit eenvoudige teksten met een duidelijke inhoud. Daarnaast is er ook een interactieve muziekzuil.

De sterke en zwakke punten van ons museum en van andere sites met betrekking tot de toegankelijkheid vindt u op de website van de Fédération touristique du Luxembourg belge.