Point de contact Corona : Florence Zenner : 061/224976 (de préférence le mardi) ou info@museedesceltes.be
HomeEn u> Groep >  Volwassenen

Volwassenen

Zin om samen te genieten van een aangenaam moment. Een moment dat kennis en plezier verenigt? Wel, kom dan in groep naar het Museum en profiteer van onze vele activiteiten.

Toegangsprijs

3 € per persoon
Geleid bezoek : 2 € extra./persoon
Workshops : 2 of 3€ extra/persoon

Meer praktische informatie voor groepen

Het museum beschikt in zijn winkel over een mooie selectie werken over de Kelten. Sommige van deze documenten kunt u downloaden op onze website, andere kunt u bestellen via onze website of ter plaatse aankopen.

Geleid bezoek

Onze gids laat u kennismaken met de wereld van de Kelten in de Ardennen door u de voorwerpen in de etalage te laten zien. Dit archeologisch materiaal is afkomstig van opgravingen die plaatsvonden in de regio.

Door de analyse van deze archeologische vondsten te combineren met antieke teksten en de Keltische iconografie zal de gids u meer uitleg geven over het dagelijks leven van deze vroegere bewoners van de Ardennen.

Naast zijn uitleg biedt de gids u ook de mogelijkheid om reconstructies van objecten te manipuleren: maliënkolder, aardewerk, doekspelden, …

Workshops: 2€ per persoon

Workshop vuur-fibula (volwassenen)

Maak kennis met de verschillende technieken die de Kelten gebruikten om vuur te maken (wrijving, percussie, …). Probeer het zelf ook eens uit: de Keltische aansteker!

En op basis van een koperdraad imiteren de leerlingen de handelingen van de smid en de bronsgieter en ze maken een doekspeld, de voorloper van onze veiligheidsspeld.

De deelnemers mogen hun speld houden.

Workshop weven

Kennismaking met de weeftechniek op reconstructies. Elke deelnemer weeft wol met een naald en maakt zo kleine lapjes die hij op het einde van de animatie mag bijhouden.

Workshop keramiek

Maak een pot van leem en versier uw eigen pot. Maak kennis met en test de verschillende technieken die de Kelten kenden: uitgehold in de massa, de plaattechniek, de worsttechniek. De deelnemers mogen hun creaties mee naar huis nemen.

Workshop vlechtwerk

Van de teenwilg tot de notelaar … alles kan gevlochten en bewerkt worden!

Maak kennis met de vlechttechnieken en ontwerp een mandje van teenwilg (of notenhout) en rietstengel.

De deelnemers mogen hun creaties mee naar huis nemen.

Workshops: 3€ per persoon

Workshop koken (van 1 april tot 31 oktober)

Kleine hartige of zoete pannenkoeken bakken naargelang uw voorkeur, en dit met voedingsmiddelen die Kelten ook al kenden. Eens uw deeg klaar is, moet u uw pannenkoekje enkel nog bakken in een oven en opeten.

Smakelijk!