Point de contact Corona : Florence Zenner : 061/224976 (de préférence le mardi) ou info@museedesceltes.be
HomeEn u> Groep >  Excursies

Excursies

Wenst u met uw groep te profiteren van uw bezoek aan het Museum van de Kelten om uw dag nog aan te vullen met een ander bezoek? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Reserveren kan bij elke operator.

Bezoek aan een Keltisch fort

De Keltische forten maken deel uit van de weinige nog observeerbare archeologische sites uit de ijzertijd. Behalve de begraven overblijfselen waarvan we de vormen waarnemen in het landschap, kunt u ook reconstructies van delen van de omwalling bezoeken.

Meerdere forten zijn toegankelijk:

 • “Trînchi” (Cugnon/Bertrix; aanbevolen want het dichtstbij – op 22 km van het museum)
  De toegang tot de site is enkel mogelijk in het kader van een geleid bezoek met een van onze medewerkers,
 • “Tranchée des Portes” (Étalle – op 45 km van het museum), het grootste fort in het zuiden van het land,
 • “Montauban” (Virton – op 45 km van het museum).

Een gids van het museum kan u begeleiden tijdens een van uw bezoeken aan een versterkte site. Naargelang de duur van uw bezoek zal de gids u uitleg geven over het oorlogsvernuft van de Kelten op basis van de analyse van de topografie en van de gereconstrueerde omwalling.

Tarief

3 € per persoon De verplaatsingen moeten voorzien en georganiseerd worden door de groep. U moet ook de gids mee vervoeren (heen-en-terug vanaf het museum).
De groep mag uit 10 tot 60 personen bestaan. De duur van het bezoek, verplaatsing inbegrepen, bedraagt minstens drie uur (aanpassingen zijn mogelijk).

Van de Kelten tot de Gallo-Romeinen

 • In het archeologisch park van Malagne in Rochefort kunt u te midden van een schitterende natuurlijke ruimte een Gallo-Romeinse villa ontdekken. U kunt hier ook verschillende interactieve workshops bijwonen over het dagelijks leven van de Gallo-Romeinen en over de archeologie.
  www.malagne.be.
 • Het Musée Archéologique van Aarlen
  Dankzij de verschillende opgravingen die plaatsvonden in Aarlen en op de rest van het grondgebied van de provincie Luxemburg konden overblijfselen naar boven gehaald worden. Het gaat voornamelijk om Gallo-Romeinse overblijfselen die getuigen van een rijke cultuur waarvan we de verschillende facetten kunnen ontdekken in het museum.
  www.ial.be.

De Belgische Ardennen

 • In het hart van de Ardoise ligt het domein van La Morepire (Bertrix). Maak kennis met deze oude mijn die tot 25 meter onder de grond gaat.
  www.aucoeurdelardoise.be.
 • de Basiliek van Saint-Hubert. Bezoek deze mystieke en prestigieuze plek.
  www.basiliquesainthubert.be.
 • Le Fourneau Saint-Michel (Saint-Hubert). Laat u meevoeren naar het hart van het plattelandsleven van vroeger.
  www.fourneausaintmichel.be.
 • Ardenne plaisir. Dankzij Richard Mignolet en zijn gevarieerde wandelingen en bezoeken gaat u zeker houden van de Belgische Ardennen.
  www.ardenneplaisir.be.
 • Animalaine. Bezoek het Musée de la laine en het dierenpark waar meer dan 20 soorten wol producerende dieren leven.
  www.animalaine.com.