Point de contact Corona : Florence Zenner : 061/224976 (de préférence le mardi) ou info@museedesceltes.be
HomeEn u> Groep >  Senioren

Senioren

Zin om samen te genieten van een aangenaam moment. Een moment dat kennis en plezier verenigt? Wel, kom dan in groep naar het Museum en profiteer van onze vele activiteiten.

Toegangsprijs

3 € per persoon
Geleid bezoek : 2 € extra./persoon

Workshops : 2 of 3€ extra/persoon

En om uw dag af te sluiten in Libramont raden wij u twee heel goede adresjes aan waar u kunt gaan eten:

 1. de bakkerij Arnould biedt “ontbijtformules” aan voor groepen.
  Avenue de Bouillon 32
  6800 Libramont-Chevigny
  061 22 22 85
 2. Brasserie “Le Celtic” stelt verschillende warme en koude menu’s voor.
  Place Communal 4b
  6800 Libramont
  061 41 21 41

Meer praktische informatie voor groepen

Het museum beschikt in zijn winkel over een mooie selectie werken over de Kelten. Sommige van deze documenten kunt u downloaden op onze website, andere kunt u bestellen via onze website of ter plaatse aankopen.

Geleid bezoek

Een bezoek aan het museum beslaat twee verdiepingen. Om het bezoek aangenamer te maken worden plooistoeltjes aangeboden aan het onthaal. Er worden ook rustruimtes (stoelen en banken) ter beschikking gesteld in de zalen.

Onze gids laat u kennismaken met de wereld van de Kelten in de Ardennen door u de voorwerpen in de etalage te laten zien. Dit archeologisch materiaal is afkomstig van opgravingen die plaatsvonden in de regio.

Door de analyse van deze archeologische vondsten te combineren met antieke teksten en de Keltische iconografie zal de gids u meer uitleg geven over het dagelijks leven van deze vroegere bewoners van de Ardennen.

Naast zijn uitleg biedt de gids u ook de mogelijkheid om reconstructies van objecten te manipuleren: maliënkolder, aardewerk, doekspelden, …

Workshops: 2€ per persoon

Workshop vuur-talisman

Maak kennis met de verschillende technieken die de Kelten gebruikten om vuur te maken (wrijving, percussie, …). Probeer het zelf ook eens uit: de Keltische aansteker!

Na de uitleg over de vuurtechnieken krijgen de deelnemers de mogelijkheid om een houten talisman te maken met daarop hun naam in Ogham (het oude schrift dat van de Kelten afkomstig is).

Workshop vlechtwerk

Van de teenwilg tot de notelaar … alles kan gevlochten en bewerkt worden!

Maak kennis met de vlechttechnieken en ontwerp een mandje van teenwilg (of notenhout) en rietstengel.

De deelnemers mogen hun creaties mee naar huis nemen.

Workshops: 3€ per persoon

Workshop koken (van 1 april tot 31 oktober)

Kleine hartige of zoete pannenkoeken bakken naargelang uw voorkeur, en dit met voedingsmiddelen die Kelten ook al kenden. Eens uw deeg klaar is, moet u uw pannenkoekje enkel nog bakken in een oven en opeten.

Smakelijk!